وکیل شوا نظرآهاری: اتهامات مطرح شده توسط این رسانه ها کذب محض است

 

محمد شریف وکیل مدافع "شیوا نظرآهاری" می گوید که برای اتهام وی به "محاربه" هیچگونه مبنای قانونی قائل نیست؛ در عین حال یادآوری می کند که شیوا هم از این اتهام خبر دارد اما با روحیه عالی خود به وکیلش روحیه می بخشد.  شیوا نظر آهاری، از اعضای کمیته گزارشگران حقوق بشر (CHRR) در 29 آذرماه سال گذشته و در راه شرکت در مراسم تشییع پیکر منتظری دستگیر شد. وی که پس از آغاز جنبش اعتراضی مردم، برای دومین بار بازداشت شده است، این بار به گفته دادستان رژیم در تهران، بر اساس ماده 186 مجازات اسلامی به «محاربه» و همچنین «اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم» (ماده 610) و «تبلیغ علیه نظام» (ماده 500) متهم اش کرده اند.

 

سایت اصلاح طلب جرس در این ادامه این گزارش می نویسد: در بهمن ماه 1388 عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران در دیدار با خانواده شیوا گفته بود: «بنابر گزارش کارشناسان پرونده، سایت کمیته گزارشگران حقوق بشر وابسته به منافقین (سازمان مجاهدین خلق) است و هرگونه همکاری با این سایت جرم محسوب میشود.» اما کمیته گزارشگران حقوق بشر و شیوا نظر آهاری این اتهام را قاطعانه رد کرده اند.

 

شیوا نظرآهاری عضو هیات موسس، دبیر سابق و سخن گوی فعلی کمیته گزارشگران حقوق بشر است. عناوینی چون "فعال دفاع از زندانیان سیاسی، فعال حقوق کودکان کار، عضو انجمن زنان تارا، کمپین یک میلیون امضا، روزنامه‌نگار، وبلاگ نویس، و دانشجوی محروم از تحصیل (برای کارشناسی ارشد مهندسی عمران)" می تواند بیشتر او و انگیزه های سیاسی اجتماعی اش را نشان دهد.

 

وی که مدت زیادی را در سلول انفرادی سپری کرده بود، در بیست و دوم بهمن ماه سال گذشته، در تماسی تلفنی به خانواده اش گفت که وی در سلول انفرادی ای بسیار کوچک و قفس مانندی که وی در آن حتی توانایی حرکت دادن دست ها و پاهایش را ندارد نگهداری می شود. وی تاکنون تنها تماس محدودی با خانواده خود داشته است.

 

از حدود دو هفته پیش، محمد شریف، وکیل شیوا نظرآهاری نسبت به رای احتمالی دادگاه موکلش در 13 شهریور ماه جاری، با توجه به اتهام سنگین محاربه به شدت نگران است. وی به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفته بود: «پرونده شیوا نظرآهاری در همان شعبه ای است که پرونده بدرالسادات مفیدی در جریان است و به نظر من رای صادره در رابطه با پرونده خانم مفیدی غیرقانونی است. لذا از آنجا که محاربه در وهله نخست اتهامات مطرح شده به شیوا نظرآهاری است، من به شدت درباره رای احتمالی دادگاه نگران هستم".

 

 با این همه نگرانی اما در پاسخ به پرسش های خبرنگار جرس ترجیح می دهد بسیار گزیده و با احتیاط سخن بگوید و البته با توجه به فشاری که بر وکلای پرونده های زندانیان وجود دارد و خطری که موکلان شان را تهدید می کند این همه سکوت و احتیاط، دور از انتظار نیست.

 

آیا تغییری در وضعیت پرونده شیوا نظرآهاری تا این لحظه به وجود آمده است ؟

 

پرونده از شکل رسیدگی و استمرار بازداشت موکل من، کماکان در وضعیت پیشین به سر می برد و امیدوار هستم پس از جلسه رسیدگی و آخرین دفاع قرار وثیقه ی سابق اعاده شود و موکل از وضعیت بازداشت موقت رهایی پیدا کند.

  

با توجه به آنکه سایت رجانیوز (از وبسایت های نزدیک به دولت) شیوا را متهم کرده به همکاری با سازمان مجاهدین خلق؛ آیا چنین چیزی در پرونده ایشان وجود دارد؟

 
در خصوص اظهارات و ادعاهای برخی از رسانه ها از حیث اظهار نظر در مورد ماهیت پرونده و اتهام ارتباط موکل با یک سازمان غیرقانونی، باید به عرض برسانم که اولا از ورود این رسانه ها به ماهیت این پرونده، اینجانب اظهار تعجب می کنم و برای من کاملا این پرسش مطرح است که قبل از این که اینجانب و همکارم خانم افروز مغزی، پرونده را مطالعه کنیم این رسانه ها  چگونه و از چه طریقی به پرونده دسترسی پیدا کردند و این موارد به دادگاه رسیدگی کننده نیز منعکس شده.

 

اتهامات مطرح شده توسط این رسانه ها کذب محض است.

  

اینجانب امیدوارم که دادگاه رسیدگی کننده در خصوص چگونگی دسترسی رسانه ها به پرونده، دستور قضایی مناسب صادر کنند.

  

آیا شما به عنوان وکیل شیوا از سایت های تهمت پراکنی که با انتشار اینگونه مطالب می توانند جان او را به خطر بیاندازند شکایت نمی کنید؟

 

 در مورد این رسانه ها، امکان اقدام قضایی از حیث قانونی و نه الزاما اخذ نتیجه، کاملا مهیا است و پس از تبدیل قرار موکلم با ایشان در این مورد مذاکره خواهم نمود ولی اقدام قضائی به هرحال منوط به نتیجه ی مذاکره با موکل خواهد بود.

 

به لحاظ حقوقی، قانون چقدر اجازه م یدهد که رفتار انتقادی شیوا نسبت به حکومت، به محاربه تفسیر شود؟ آیا قانون ظرفیت این تفسیر را دارد یا رفتار مجریان قانون، غیر قانونی ست؟

  

علی رغم تجربه های متعدد غیرمناسب، از نظر من دادگاه، دادگاه است و قاضی نیز قاضی؛ به همین دلیل تا قبل از صدور حکم بدوی از اظهار نظر در این گونه موارد، به مصلحت موکلم، صحبتی نخواهم کرد.

 

 آیا پیگیری های بین المللی مثل سازمان عفو بین الملل و فعالیت های خارج از کشور توانسته کمکی به پرونده بکند؟

  

فقط از توجه سازمان عفو بین الملل و نهادهای بین المللی و فعالیتهای فعالان در خارج از کشور در خصوص خانم شیوا نظرآهاری سپاسگزاری می کنم.

  

کدام ماده قانونی اجازه می دهد او را اینهمه مدت در وضعیت تعلیق و بازداشت نگه دارند؟

  

پاسخ به این سوال بهتر است مسکوت بماند.

 

وضعيت جسمي و روحي شيوا نظراهاری در زندان، در مدت اخیر از نظر شما چگونه است؟

 

وضعيت روحي ايشان كاملا عاليست و مشكلي ندارد و بنده از ایشان روحیه می گیرم.

 

از نظر جسمی با توجه به ملاقات با خانواده، ایشان گزارشی به من نداده اند.

 

 آیا او از اتهام محاربه در این دوره مطلع است؟ چه موضعی در مقابل این اتهام دارد؟

 

بله. در جلسه ی اول، تفهیم اتهامات شده و مطلع است و ایشان هرگونه اتهام ارتباط با سازمان غیرقانونی را رد می کنند؛ بنابراین دفاعیات ضمن لایحه به دادگاه تقدیم شده.

 

پیش بینی شما از دادگاه چیست و چگونه برخورد خواهید کرد؟

 

ما از طریق قانونی اقدام خواهیم نمود و هرگونه ارتباط با سازمان، مردود قلمداد می شود و بدیهی است که برای این اتهام، هیچ گونه مبنای قانونی قائل نیستم .

 

با تشکر از فرصتی که در اختیار جرس گذاشتید.